Ξεκίνημα μαθημάτων ακαδημίας

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει η ακαδημία μας ξεκινάει τα μαθήματα από αύριο 7 Σεπτεμβρίου. Η επιστροφή στον αθλητισμό, μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, γίνεται ομαλά με οδηγό πάντα την προστασία της δημόσιας και ατομικής υγείας. Τα μαθήματα λοιπόν, θα πρέπει να γίνονται με ιδιαίτερη φροντίδα, ώστε να περιοριστούν στο ελάχιστο οι παράγοντες διασποράς του κορωνοϊού, όπως η συγκέντρωση μεγάλου αριθμού ατόμων σε περιορισμένο χώρο, η χρήση αποδυτηρίων, η συνεχής χρήση μίας τουαλέτας, η περιορισμένη ανανέωση του αέρα, η συχνή επαφή με μη απολυμασμένες επιφάνειες του εσωτερικού χώρου και η αυξημένη πιθανότητα για σωματική επαφή.

Αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε, είναι ότι ο κορωνοϊός βλάπτει ιδιαίτερα το αναπνευστικό σύστημα. Η ταχύπνοια (λαχάνιασμα) που συνοδεύει την άσκηση αυξάνει και το βάθος και τη συχνότητα των αναπνοών, με αποτέλεσμα η μετάδοση του ιού να είναι ευκολότερη, γι’ αυτό και οι απαιτούμενες αποστάσεις είναι μεγαλύτερες. Στο πλαίσιο των ανωτέρω και για τη θωράκιση της δημόσιας και ατομικής υγείας, η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού έχει εκδώσει οδηγίες, οι οποίες περιγράφονται πιο κάτω και είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε και να ακολουθήσουμε όλοι μας.

Για να εισέλθει ένα παιδί στην εγκατάσταση θα πρέπει να προσκομίσει:

  1. Τη σχετική ιατρική βεβαίωση, συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη από τον υπεύθυνο ιατρό με ειδικότητα γενικού ιατρού, παιδιάτρου, παθολόγου, καρδιολόγου, πνευμονολόγου και συναφών παθολογικών ειδικοτήτων. Προηγουμένως ο γονέας θα πρέπει να εκτυπώσει το έντυπο ιατρικού ιστορικού το οποίο θα παραδώσει στον γιατρό. Στη συνέχεια ο γιατρός θα συμπληρώσει το έντυπο, θα υπογράψει την ιατρική βεβαίωση άθλησης και θα αρχειοθετήσει το έντυπο του ιατρικού ιστορικού του παιδιού αφού το υπογράψει ο κηδεμόνας. Το έντυπο ιατρικού ιστορικού θα το βρείτε στην ιστοσελίδα της ΓΓΑ «ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & COVID 19«, επιλέγοντας «Έντυπο Προαγωνιστικού Ιατρικού Ιστορικού Αθλητών» από τα «έντυπα / φόρμες προς συμπλήρωση».
  2. Το Δελτίο καταγραφής αθλουμένου για την ασφαλή επιστροφή στην αθλητική δραστηριότητα
  3. Ιατρική γενική βεβαίωση που να βεβαιώνει την καλή υγεία του παιδιού και την ικανότητά του για άθληση.
  4. Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να προσκομίσετε τις βεβαιώσεις από τον γιατρό, θα πρέπει να μας προσκομίσετε μία υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα αναγράφετε «ΔΗΛΩΝΩ ΟΤΙ ΜΕ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ ΙΑΤΡΟΥ Ο ΑΘΛΗΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΚΜΆΘΗΣΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΗ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ»

Η προσέλευση και η αποχώρηση θα γίνεται από ΜΙΑ ΜΟΝΟ είσοδο-έξοδο, η οποία θα ελέγχεται. Κατά την είσοδο στην αθλητική εγκατάσταση θα καταγράφεται σε ειδικό κατάλογο εισερχομένων – εξερχομένων το ονοματεπώνυμο, τα στοιχεία επικοινωνίας, η ώρα εισόδου και εξόδου, η ύπαρξη τυχόν συμπτωμάτων και θα υπογράφεται από όλους τους εισερχόμενους στην αθλητική εγκατάσταση. Δεν επιτρέπεται η είσοδος σε όσους δηλώνουν κάποιο από τα συμπτώματα που αναφέρεται στο έντυπο εισερχομένων – εξερχομένων. Ο κατάλογος θα αρχειοθετείται, καθημερινά, προκειμένου να διευκολυνθεί πιθανή αναγκαία ιχνηλάτηση.

Τα μαθήματα θα διαρκούν αυστηρά μία ώρα και θα γίνονται έτσι, ώστε να τηρούνται οι όροι ασφαλούς άσκησης, δίνοντας έμφαση κυρίως στην επαρκή διασπορά των παιδιών στο χώρο, στην αποφυγή των επαφών και στη χρήση μόνο του ατομικού εξοπλισμού από κάθε παιδί.

Αθλητικά ποτά και νερό θα χρησιμοποιούνται μόνο εμφιαλωμένα και αυστηρά ατομικά, ενώ απαγορεύεται και η χρήση ψυκτών. Κατά συνέπεια, η χρήση της εξωτερικής βρύσης που βρίσκεται ακριβώς έξω από το γήπεδό μας, απαγορεύεται.

Τα αποδυτήρια της εγκατάστασης, τα ντους και τα λουτρά θα παραμείνουν κλειστά και τα παιδιά θα μπορούν να αλλάζουν, αν επιθυμούν, στις καρέκλες που θα τους έχουν διατεθεί.

Οι γονείς απαγορεύεται να βρίσκονται στο γήπεδο. Μπορούν να περιμένουν στο χώρο γύρω από το κυλικείο.

Όλα τα παραπάνω είναι υποχρεωτικά και θα τηρούνται αυστηρά, προκειμένου να διασφαλίσουμε τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού. Μπορεί η πανδημία του covid19 στη χώρα μας να έχει παρουσιάσει σημαντική ύφεση, αλλά ο κίνδυνος εστιακής αναζωπύρωσης είναι πάντα υπαρκτός, όπως και η εμφάνιση νέου επιδημικού κύματος. Για το λόγο αυτό λοιπόν θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στην τήρηση όσων αναφέρθηκαν.

Επίσης ενημερώνουμε ότι το πρόγραμμα μαθημάτων για το μήνα Σεπτέμβριο θα μπορείτε να το βρείτε εδώ.

No Comments Yet.

Leave a reply