Ζακχαίου Κυριακή

Η Ζακχαίου Κυριακή αρχικά σπούδασε στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. της Νέας Ιωνίας στην ειδικότητα «Ειδικός Εφαρμογών Διαιτητικής» όπου και απέκτησε την σχετική κρατική πιστοποίηση. Ακολούθως, συνέχισε τις σπουδές της στο «A.U.A. EUROPE» και απέκτησε το πτυχίο «Bachelor of Science in Nutrition and Biochemistry».
Έχει εργαστεί στο Κέντρο Μεσογειακής διατροφής M.D.A., καθώς επίσης και στο Εργομετρικό και Διατροφoλογικό Κέντρο R.S.T.S. S.A. Εξειδικεύεται στους τομείς της αθλητικής διατροφής, της διατροφής απώλειας λίπους καθώς επίσης στην εκπαίδευση και αλλαγή διατροφικών συνηθειών.
Έχει συμμετάσχει στην συγγραφή του παιδικού βιβλίου για την υγιεινή διατροφή «Περιπέτεια στην Λιχουδανία» από τις εκδόσεις  «Ψυχογιός» μαζί με την καταξιωμένη συγγραφέα Μουρίκη Κατερίνα. Ακόμη, έχει αρθρογραφήσει στο περιοδικό «VITA» για θέματα διατροφής και άσκησης ως επίσης και στο προσωπικό της ιστότοπο «Η Διατροφή Σήμερα», πολλά άρθρα του οποίου έχουν αναδημοσιευτεί στο ηλεκτρονικό περιοδικό «Flow Magazine», στο Cosmo.gr, και αλλού.
Της αρέσει κάθε μορφής άσκηση αλλά δείχνει ιδιαίτερη προτίμηση στον χορό, στην Γιόγκα και στις δραστηριότητες στην φύση. Επίσης της αρέσει το θέατρο, η μουσική, το διάβασμα και η καλή παρέα.

Άρθρα:

Διατροφή για παιδιά που αθλούνται