FAQs

+Τι πρέπει να έχω μαζί μου στην προπόνηση?
Μία πετσέτα, μία δεύτερη καθαρή φανέλα, ένα μπουκάλι νερό (απαραίτητο), μία ζακέτα-φούτερ, ένα καθαρό ζευγάρι κάλτσες, βαμβακερό σκουφάκι ή καπελάκι ανάλογα την εποχή (προαιρετικά).
+Χρειάζεται να αγοράσω εμφάνιση της ακαδημίας?
Ναι. Ενθαρρύνουμε όλους τους παίκτες να είναι ντυμένοι ομοιόμορφα, ώστε να αισθάνονται μέρος της ομάδας των πειρατών. Όλοι οι παίκτες αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο. Νέες φιλίες γίνονται και αυτό μεταφέρεται και στις ανώτερου επιπέδου ομάδες όταν μεγαλώσουν. Αυτό είναι μέρος του ήθους της ομάδας μας.
+Πρέπει να αγοράσω ειδικά παπούτσια?
Ναι. Ενθαρρύνουμε όλους τους παίκτες να φορούν τα κατάλληλα παπούτσια. Αν φορούν απλά παπούτσια τρεξίματος δε θα μπορούν να κοντρολάρουν σωστά την μπάλα και αυτό θα είναι κάτι που θα αποδειχτεί πολύ αρνητικό για τη συνέχεια. Καμιά φορά αυτό οδηγεί στην αμηχανία του παιδιού και έτσι η αυτοπεποίθησή του κλονίζεται. Τα παπούτσια που πρέπει να αγοράσουμε είναι ποδοσφαιρικά όπου στο κάτω μέρος έχουν τις λεγόμενες «σχάρες» και όχι καρφιά-τάπες. Κανένας ποδοσφαιριστής των ΠΕΙΡΑΤΩΝ δεν πρέπει να φοράει παπούτσια με τάπες, διότι δεν είναι ανατομικά για το πόδι του παιδιού, δυσκολεύουν το παιδί να περπατήσει πόσο μάλλον να κάνει προπόνηση και είναι πολύ επικίνδυνα για τραυματισμούς. Υπάρχουν πολλές μάρκες παπουτσιών για να επιλέξει κάποιος και σε διάφορες τιμές.
+Χρειάζεται να αγοράσω καλαμίδες?
Ναι. Πρέπει να φοράνε όλοι οι παίκτες των ΠΕΙΡΑΤΩΝ καλαμίδες για δύο σημαντικούς λόγους. Ο πρώτος είναι ότι πρέπει να προστατέψουμε τα πόδια μας από πιθανά χτυπήματα συμπαικτών ή αντίπαλων παικτών, κατά τη διάρκεια της προπόνησης ή του αγώνα. Ο δεύτερος λόγος είναι για να τις συνηθίσουμε, ώστε να τις φοράμε πάντα.
+Προπονούνται τα κορίτσια μαζί με τα αγόρια?
Ναι. Είναι μέρος των αρχών της ακαδημίας μας να έχουμε μικτά τμήματα προπόνησης για αγόρια και για κορίτσια. Σχετικά με τις κατηγορίες εκμάθησης , πρέπει να αναφέρουμε ότι γίνεται με βάση την ανάπτυξη του παιδιού και με το προπονητικό επίπεδο που βρίσκεται από άποψη ικανοτήτων, τεχνικής και αντίληψης. Το ποδόσφαιρο 5Χ5 είναι ένα άθλημα όπου η σκληρή επαφή απαγορεύεται σε σχέση με το κανονικό ποδόσφαιρο, οπότε η έμφαση ειδικά στις μικρές ηλικίες μέχρι τα 13 δίνεται στις ικανότητες και όχι στο μέγεθος ή το φύλο του παιδιού.
+Χρειάζεται να αγοράσω μπάλα?
Όχι. Όλες οι μπάλες για την προπόνηση θα παρέχονται από την ακαδημία. Ωστόσο συνιστούμε τα παιδιά να εξασκούνται με μια μπάλα νούμερο 4 στο σπίτι, ακόμα και να παίζουν ποδόσφαιρο. Προπόνηση με μια μπάλα Νο4 θα βελτιώσει κατά πολύ την τεχνική των παιδιών, καθώς αυτού του μεγέθους οι μπάλες είναι μικρότερες και βαρύτερες, πράγμα το οποίο απαιτεί περισσότερη προσπάθεια από μέρους τους. Οι παίκτες δεν επιτρέπεται να φέρνουν στο γήπεδο τις δικές τους μπάλες.
+Μπορώ να έρθω για λίγες φορές μόνο?
Ναι. Αν και υπάρχει ένα ετήσιο σχεδιασμένο προπονητικό πρόγραμμα, κάθε καινούριος παίκτης μπορεί να έρθει σε εμάς οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια του έτους. Τα παιδιά που επιλέξουν να έρθουν στους ΠΕΙΡΑΤΕΣ όλη τη χρονιά δε θα παρουσιάσουν ελλείψεις την επόμενη περίοδο, αφού θα έχουν παρακολουθήσει όλο το προπονητικό μας πρόγραμμα. Οι γονείς που γράψουν τα παιδιά τους για όλη την περίοδο θα μπορέσουν να επωφεληθούν από τις προσφορές μας.
+Συμμετέχουν σε παιχνίδια οι παίκτες?
Ναι. Οι Πειρατές κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς θα αγωνίζονται με ομάδες των Αθηνών και των προαστίων ενώ θα συμμετέχουν και σε τουρνουά που διοργανώνονται στο λεκανοπέδιο.
+Πώς μπορώ να ξεκινήσω?
Κατέβασε τη φόρμα εγγραφής από την ενότητα «γίνε πειρατής», συμπλήρωσέ την και στείλτε την στο mail επικοινωνίας μας ή φέρτε τη μαζί σας στο χώρο της ακαδημίας μας πριν την έναρξη της προπόνησης.
+Αν έχω ερωτήσεις σχετικά με την ακαδημία με ποιον θα επικοινωνήσω?
Μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τους υπευθύνους της ακαδημίας στα τηλέφωνα 6945-836053, 210-2852145 και 6972-034987. Επίσης στο τηλέφωνο του club Polydroso 210 6842666.