FAQs

+Τι πρέπει να έχω μαζί μου στην προπόνηση?
Σίγουρα ένα μπουκάλι νερό, το οποίο θα έχω μέσα στο γήπεδο και θα το αφήνω στον πάγκο της ομάδας μου. Ανάλογα με τον καιρό θα έχω τα απαραίτητα. Αν βρέχει θα έχω ρούχα για να αλλάξω μετά το μάθημα στα αποδυτήρια και σίγουρα μία πετσέτα να σκουπίσω τα μαλλιά μου. Αν έχει κρύο θα φοράω φούτερ και γάντια ίσως και ένα σκουφάκι βαμβακερό (ΠΡΟΣΟΧΗ: ΟΧΙ μάλλινο). Αν φυσάει θα φοράω ένα αντιανεμικό και όταν έχει ήλιο θα έχω πάντα μαζί μου το καπέλο μου.
+Χρειάζεται να αγοράσω εμφάνιση της ακαδημίας?
Ναι. Ενθαρρύνουμε όλους τους παίκτες να είναι ντυμένοι ομοιόμορφα, ώστε να αισθάνονται μέρος της ομάδας των πειρατών. Όλοι οι παίκτες αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο. Νέες φιλίες γίνονται και αυτό μεταφέρεται και στις ανώτερου επιπέδου ομάδες όταν μεγαλώσουν. Αυτό είναι μέρος του ήθους της ομάδας μας.
+Πρέπει να αγοράσω ειδικά παπούτσια?
Ναι. Πρέπει να φοράω ειδικά παπούτσια για το ποδόσφαιρο και όχι απλά αθλητικά. Το ποδοσφαιρικά παπούτσια είναι σχεδιασμένα και κατασκευασμένα έτσι ώστε να χτυπάμε καλύτερα την μπάλα χωρίς να μας πονάνε τα δάχτυλα και για να μη γλιστράμε. Τα παπούτσια που πρέπει να αγοράσουμε είναι ποδοσφαιρικά όπου στο κάτω μέρος έχουν τις λεγόμενες «σχάρες» και ΠΟΤΕ παπούτσια με καρφιά-τάπες. Κανένας ποδοσφαιριστής των ΠΕΙΡΑΤΩΝ δε φοράει παπούτσια με τάπες, διότι: 1) δεν είναι ανατομικά για το πόδι του παιδιού. Μακροχρόνια δημιουργούν παθήσεις που δύσκολα θα φύγουν. Δυσκολεύουν το παιδί να περπατήσει και να τρέξει.  Επίσης πολύ δύσκολα το παιδί θα μπορέσει να εφαρμόσει με σωστό τρόπο, συγκεκριμένες τεχνικές χειρισμού της μπάλας και 2) είναι πολύ επικίνδυνα για τραυματισμούς. Υπάρχουν πολλές μάρκες παπουτσιών για να επιλέξει κάποιος και σε διάφορες τιμές.
+Χρειάζεται να αγοράσω καλαμίδες?
Ναι. Πρέπει να φοράνε όλοι οι παίκτες των ΠΕΙΡΑΤΩΝ καλαμίδες για δύο σημαντικούς λόγους. Ο πρώτος είναι ότι πρέπει να προστατέψουμε τα πόδια μας από πιθανά χτυπήματα συμπαικτών ή αντίπαλων παικτών, κατά τη διάρκεια του μαθήματος και του παιχνιδιού. Ο δεύτερος λόγος είναι για να τις συνηθίσουμε, ώστε να τις φοράμε πάντα. Όταν οδηγώ αυτοκίνητο φοράω ζώνη, όταν οδηγώ μηχανή φοράω κράνος, όταν παίζω ποδόσφαιρο φοράω πάντα καλαμίδες
+Προπονούνται τα κορίτσια μαζί με τα αγόρια?
Ναι. Είναι μέρος των αρχών της ακαδημίας μας να έχουμε μικτά τμήματα προπόνησης για αγόρια και για κορίτσια, μέχρι την ηλικία των 14 ετών.

1) Τραυματισμοί από την εφαρμογή άνισης δύναμης μεταξύ αγοριών-κοριτσιών δεν υπάρχουν, αφού το μυοσκελετικό σύστημα στις μικρές ηλικίες, δεν έχει μεγάλη διαφορά. Οι ανδρικοί μυς δεν έχουν αναπτυχθεί ακόμα. Αυτό σημαίνει ότι το αγόρι μέχρι την ηλικία αυτή έχει την ίδια δύναμη με ένα κορίτσι.

2) οι επιδόσεις και η πρόοδός των παιδιών δεν επηρεάζονται από το φύλο. Μετά από την ηλικία 13-14 ετών πρέπει οπωσδήποτε να χωρίζονται τα δύο φύλα, για δύο σημαντικότατους λόγους. Πρώτον: η ανάπτυξή τους μυοσκελετικά διαφέρει πάρα πολύ, οπότε η προσαρμογές στο εκπαιδευτικό πλάνο είναι άλλες και ΔΕΥΤΕΡΟΝ: έχει αρχίσει η έκρηξη των ορμονών με τις αντίστοιχες σωματικές αλλαγές και φυσικά διαθέσεις.

Γενικά αυτό που πρέπει να ξέρουν οι γονείς, είναι ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα όπου στις μικρές κατηγορίες η σκληρή «επαφή» δεν ενδείκνυται και η έμφαση στην εκμάθηση δίνεται στις ικανότητες και όχι στη δύναμη ή το φύλο του παιδιού.

+Χρειάζεται να αγοράσω μπάλα?
Όχι. Όλες οι μπάλες για την προπόνηση θα παρέχονται από την ακαδημία. Ωστόσο συνιστούμε τα παιδιά να εξασκούνται με μια μπάλα νούμερο 4 στο σπίτι. Εξάσκηση με μια μπάλα Νο4 θα βελτιώσει κατά πολύ την τεχνική των παιδιών, καθώς αυτού του μεγέθους οι μπάλες είναι κατάλληλες για τις μικρές ηλικίες. Εξαίρεση αποτελεί η ηλικία Κ6 και Κ8 που παίζουν με μπάλες Νο3. Οι παίκτες δεν επιτρέπεται να φέρνουν στο γήπεδο τις δικές τους μπάλες.
+Μπορώ να έρθω για λίγες φορές μόνο?
Ναι. Αν και υπάρχει ένα ετήσιο σχεδιασμένο προπονητικό πρόγραμμα, κάθε καινούριος παίκτης μπορεί να έρθει σε εμάς οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια του έτους. Σε κάθε ηλικιακή κατηγορία υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα που τα παιδιά πρέπει να διδαχθούν, ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του επόμενου τμήματος. Για το λόγο αυτό καλό θα ήταν τα παιδιά να ξεκινούν από την αρχή του σχολικού έτους την ενασχόλησή τους με το ποδόσφαιρο και να παρακολουθούν όλα τα μαθήματα χωρίς απουσίες.
+Συμμετέχουν σε παιχνίδια οι παίκτες?
Ναι. Η ακαδημία των ΠΕΙΡΑΤΩΝ συμμετέχει με όλα τα τμήματά της στο Unity League, όπου τα παιχνίδια διεξάγονται σε κλίμα φιλικό και ιδανικό για την εκπαίδευση των παιδιών. Η ηλικία των Κ6 είναι η μόνη που δε συμμετέχει τακτικά στα παιχνίδια του Unity League, όμως θα δίνονται κάποια φιλικά παιχνίδια μέσα στη χρονιά όταν ο εκπαιδευτής αποφασίσει. Οι υπόλοιπες κατηγορίες παίζουν περίπου ανά δύο βδομάδες, με αντιπάλους ΙΔΙΑΣ δυναμικότητας. Όλες οι ακαδημίες που συμμετέχουν στο Unity League, έχουν αποδεχθεί τους κανόνες σωστής συμπεριφοράς προπονητών, συνοδών, παραγόντων και παικτών, οι οποίοι ταυτίζονται με τους κανόνες των ΠΕΙΡΑΤΩΝ. Οι ακαδημίες που συμμετέχουν στο Unity League είναι ομάδες των Αθηνών και των προαστίων.
+Πώς μπορώ να ξεκινήσω?
Κατέβασε τη φόρμα εγγραφής από την ενότητα «γίνε πειρατής», συμπλήρωσέ την και στείλτην στο mail επικοινωνίας μας ή φέρτην μαζί σου στο γραφείο της ακαδημίας μας πριν την έναρξη του μαθήματος.
+Αν έχω ερωτήσεις σχετικά με την ακαδημία με ποιον θα επικοινωνήσω?
Μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τους υπευθύνους της ακαδημίας στα τηλέφωνα 6945-836053, 210-2852145 και 6972-034987. Επίσης στο τηλέφωνο του club Polydroso 210 6842666.