Το όνομα και το σήμα μας

pirates logo web ii

Το σήμα των ΠΕΙΡΑΤΩΝ δείχνει ένα πειρατικό καράβι που έχει ανοίξει τα πανιά του και σαλπάρει προς τον ωκεανό της επιτυχίας, ενώ το όνομα της ομάδας ανεμίζει περήφανο μέσα σε ένα ταλαιπωρημένο από το χρόνο και την αλμύρα πανί. Κάτω από όλα αυτά βρίσκεται η ο λόγος για τον οποίο δημιουργηθήκαμε… η μπάλα ποδοσφαίρου.
Ίσως να είμαστε οι Πειρατές που ήρθαμε να κλέψουμε κάτι από το χώρο του ποδοσφαίρου… ίσως ένα όνειρο!
Η ιδέα
Προσπαθήσαμε πολύ και βασανίσαμε το μυαλό μας για να βρούμε ένα όνομα για την ομάδα που θα φτιάχναμε. Σκεφτήκαμε ότι η ομάδα δεν είναι δικιά μας, αλλά ανήκει στα παιδιά-τους ποδοσφαιριστές της, άρα το όνομα θα πρέπει να είναι κάτι που θα τα εκφράζει. Κάτι που θα μπορέσουν να ταυτιστούν. Ένα ζωάκι, λιοντάρι, τίγρης, αετός, γλάρος. Ίσως ένας ινδιάνος, cow-boy, ένας καπετάνιος, ένας ΠΕΙΡΑΤΗΣ ή κάτι απρόσωπο όπως το μέρος που παίζουμε ΑΟ Πολύδροσο ή ακόμα χειρότερα τα επίθετά μας…
Ρωτήσαμε πολλά παιδιά από 4 έως 15 ετών. Τα περισσότερα διάλεξαν τον Πειρατή. Αρχίσαμε να σχεδιάζουμε το σήμα με θέμα κάτι πειρατικό. Σχεδιάσαμε πάνω από 30 διαφορετικά σήματα. Αλλά καταλήξαμε πάλι ύστερα από επιλογή των παιδιών.  Ένα καράβι, που μας έχει όλους ναύτες και όχι έναν καπετάνιο ή έναν παπαγάλο με καλυμμένο το ένα μάτι. Βρήκαμε ένα καράβι με ανοιχτά τα πανιά του, που ταξιδεύει και το βάλαμε πάνω σε μια μπάλα ποδοσφαίρου. Σχεδιάσαμε το όνομά μας πάνω σε ένα φαγωμένο από την αλμύρα πανί, προσθέσαμε και τη χρονιά της δημιουργίας μας 2013 και τελικά το εφαρμόσαμε ανάμεσα στην μπάλα και το Πειρατικό μας καράβι. Βάψαμε το πανί στην αρχή κίτρινο για ρομαντισμό, όπως οι παλιοί χάρτες των πειρατών , αλλά δε μας άρεσε. Επίσης το κόκκινο, το πράσινο και το μπλε. Όλα χάλια. Όταν όμως δοκιμάσαμε το πράσινο του κυπαρισσιού καταλήξαμε.
Αυτό ήταν!!! Γεννηθήκαμε…