Χαιρετισμός του Καπετάνιου

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει και το πειρατικό μας σαλπάρει για να ταξιδέψει τους μικρούς μας ποδοσφαιριστές στα πελάγη του ποδοσφαίρου.

Η ακαδημία μας έχει οργανωθεί ώστε να δέχεται κατά κύριο λόγο παιδιά από 4 έως 15 ετών. Η ακαδημία ακολουθεί ολόκληρη τη σχολική χρονιά από το Σεπτέμβριο έως Ιούνιο. Τα παιδιά διδάσκονται τις βασικές δεξιότητες μέσα από ποδοσφαιρικά παιχνίδια, που είναι ο βασικός άξονας της παιδικής προπονητικής μεθοδολογίας. Ενθαρρύνουμε τα παιδιά να διασκεδάζουν κατά τη διάρκεια της προπόνησης, μέσα στα όρια που ορίζουν οι κανόνες του παιχνιδιού ώστε να μάθουν πώς να παίζουν σωστά και δίκαια. Ο σεβασμός προς τους συμπαίκτες, τους αντίπαλους παίκτες καθώς και τους διαιτητές βρίσκεται πολύ ψηλά στην ποδοσφαιρική ηθική μας. Όταν οι παίκτες μεγαλώσουν ηλικιακά ή όταν αποκτήσουν το απαιτούμενο επίπεδο τεχνικής, προωθούνται στο επόμενο τμήμα εκμάθησης.

Κάθε παίκτης θέλει να παίξει στο παιχνίδι! Αυτό που τα παιδιά αναζητούν σε ένα παιχνίδι είναι η προσπάθεια να κλωτσήσουν την μπάλα και να σκοράρουν ένα γκολ, ιδίως όταν η μαμά ή ο μπαμπάς παρακολουθούν. Ωστόσο, μερικές φορές η παρέμβαση των συνοδών (γονέων, κηδεμόνων κλπ) μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχολογία του παιδιού. Σαφώς και ενθαρρύνουμε τη γονική στήριξη, αλλά είμαστε ενάντιοι σε κάθε προπονητική εντολή ή εντολή κατεύθυνσης του παιδιού, από τους γονείς κατά τη διάρκεια του μαθήματος ή του αγώνα. Στην πράξη συχνά επιτυγχάνονται καλύτερα αποτελέσματα από τα παιδιά όταν οι γονείς δεν είναι κοντά, γιατί είναι περισσότερο συγκεντρωμένα στο να κάνουν αυτό που πρέπει σωστά, παρά στο να αναζητήσουν την επιβεβαίωση από τους γονείς τους.

Καλούμε κάθε πειρατή να μελετήσει, να ακολουθήσει και να εφαρμόσει τους κανόνες του πειρατικού μας. Οι μεγαλύτεροι και παλαιότεροι πειρατές (παίκτες και γονείς) θα πρέπει να διδάσκουν τους μικρότερους με τον παραδειγματισμό τους και την εφαρμογή αυτών των κανόνων.

Λύσαμε κάβους λοιπόν και σαλπάραμε. Ανοίγουμε πανιά και σηκώνουμε την πειρατική μας σημαία στο υψηλότερο άλμπουρο της γαλέρας μας. Μαζί θα ταξιδέψουμε και θα αναζητήσουμε το θησαυρό που χάσαμε κάπου στην πορεία της ζωής μας …