Τι πρέπει να γνωρίζω

Η ακαδημία δέχεται παίκτες από 4 ετών και πάνω, αγόρια και κορίτσια. Εγγραφές γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και μέχρι να συμπληρωθούν οι θέσεις. Οι παίκτες οργανώνονται σε τμήματα ανάλογα με τις δεξιότητές που έχουν εντοπίσει οι προπονητές και ανάλογα με την ηλικία. Όταν φτάσουν στο απαιτούμενο επίπεδο δεξιοτήτων προάγονται στο αμέσως επόμενο τμήμα, αν φυσικά κρίνει ο προπονητής ότι αυτό θα έχει θετικό αποτέλεσμα στην βελτίωση του παίκτη. Αν έχουμε δεχτεί μεγάλο αριθμό παικτών σε ένα ηλικιακό γκρουπ, τότε δημιουργούνται δύο υποομάδες μέσα στην ίδια την ομάδα.

Η περίοδος των προπονήσεων χωρίζεται σε διάφορα στάδια. Στο πρώτο στάδιο της περιόδου των προπονήσεων (περίπου 4-6 βδομάδες), μαθαίνουμε στα παιδιά πώς παίζεται σωστά το παιχνίδι καθώς βελτιώνουμε τις δεξιότητές τους. Επίσης αυτή η περίοδος είναι πολύ σημαντική για το χτίσιμο των σχέσεων μεταξύ των παιδιών μέσα στην ομάδα. Παιδιά τα οποία έρχονται στην ομάδα μετά την περίοδο αυτή, συνήθως καθυστερούν να προσαρμοστούν και να αφομοιωθούν από το σύνολο. Όλοι οι παίκτες που ήρθαν στην ομάδα από την αρχή της περιόδου και είναι συνεπής στην παρακολούθηση των προπονήσεων, θα έχουν προτεραιότητα στην επιλογή για την ομάδα την ημέρα του αγώνα.

Οι Πειρατές κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς θα αγωνίζονται με ομάδες των Αθηνών και των προαστίων ενώ θα συμμετέχουν και σε τουρνουά που διοργανώνονται στο λεκανοπέδιο.