Τι πρέπει να γνωρίζω

Η ακαδημία δέχεται παίκτες από 4 ετών και πάνω, αγόρια και κορίτσια. Εγγραφές γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και μέχρι να συμπληρωθούν οι θέσεις. Τα παιδιά χωρίζονται σε τμήματα με βάση την ημερομηνία γέννησης. Είμαστε πολύ τυχεροί, διότι λόγω του μεγάλου αριθμού παιδιών που έχει η ακαδημία μας, μπορούμε να τα χωρίζουμε ανά έτος γέννησης, που θεωρείται και ο ιδανικότερος διαχωρισμός στην παιδαγωγική. Αν συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός παιδιών σε ένα τμήμα, τότε δημιουργούνται δύο υποομάδες μέσα στην ίδια ομάδα.

Η περίοδος των μαθημάτων ξεκινάει το Σεπτέμβριο με την έναρξη του σχολικού έτους και λήγει τον Ιούνιο. Η διδακτική χρονιά, όπως και στο σχολείο, διαιρείται σε τρία τρίμηνα όπου τα παιδιά διδάσκονται τεχνικές και αναπτύσσουν διαφορετικές δεξιότητες. Η πρόοδός τους αξιολογείται από το προσωπικό της ακαδημίας μας και στη συνέχεια καθορίζεται και προσαρμόζεται το υπόλοιπο εκπαιδευτικό πλάνο.

Η ακαδημία των ΠΕΙΡΑΤΩΝ συμμετέχει με όλα τα τμήματα στο Unity League, όπου τα παιχνίδια διεξάγονται σε κλίμα φιλικό και ιδανικό για την εκπαίδευση των παιδιών. Η ηλικία των Κ6 (κάτω των 6 ετών) είναι η μόνη που δε συμμετέχει τακτικά στα παιχνίδια του Unity League, όμως θα δίνονται κάποια φιλικά παιχνίδια μέσα στη χρονιά όταν ο εκπαιδευτής αποφασίσει. Οι υπόλοιπες κατηγορίες παίζουν περίπου ανά δύο βδομάδες, με αντιπάλους ΙΔΙΑΣ δυναμικότητας. Όλες οι ακαδημίες που συμμετέχουν στο Unity League, έχουν αποδεχθεί τους κανόνες σωστής συμπεριφοράς προπονητών, συνοδών, παραγόντων και παικτών, οι οποίοι ταυτίζονται με τους κανόνες των ΠΕΙΡΑΤΩΝ.